Zadel op maat

Bij zadelmakerij Kruize kunt u ook uw zadel helemaal op maat laten maken. 
Hiervoor werkt Zadelmakerij Kruize samen met Jeremy Rudge Saddlery in Engeland, waar de zadels gemaakt zullen worden. 

Het aanmeten van het zadel begint, zoals altijd, met het verzamelen van de informatie over paard en ruiter en het maken van de template, een schets van de rug van het paard. De template wordt gebruikt om de maat van het zadel te bepalen. 

Een goed passend zadel begint met het vinden van een goed passende boom, het skelet van het zadel.
Daarom worden de kale bomen op het paard gepast. Het is belangrijk dat de voorkant van de boom de juiste hoek heeft, waardoor het mooi aansluit naast de schoft. De lengte en hoek van de 'rails' van het zadel bepalen de pasvorm over de lengte van de rug. De breedte van de 'twist', het smalste gedeelte van de boom, bepaalt de pasvorm over de breedte van de rug. 
Een zadel met de juiste boom rust op de sterke lange rugspier van het paard met zachte, wolgevulde, kussens die het gewicht van de ruiter optimaal verdelen over de rug, maar ook voldoende ruimte vrij laten om de ruggenwervels vrij te houden.

Als de boom gekozen is wordt verder bepaalt hoe het zadel eruit gaat zien.

Het doel is dat er uiteindelijk een zadel ontstaat dat zowel voor het paard als voor de ruiter optimaal comfort biedt.

Ik heb verschillende demo-zadels zodat u kunt zien hoe de zadels eruit kunnen zien en watvoor soorten leer er mogelijk zijn. 
Er kunnen verschillende soorten zitting worden gemaakt, en voor de demo-zadels heb ik verschillende kniewrongen met klitteband zodat makkelijk bepaald kan worden welke vorm en grootte kniewrong bij u past.