Reparaties

Voor alle soorten reparaties bent u van harte welkom.

U kunt mij bellen of mailen voor een afspraak, dan plan ik de reparatie in waardoor u het zo snel mogelijk weer kunt ophalen.

 

Bijvullen of nieuwe vulling 

Het is mogelijk uw zadel geheel opnieuw te laten vullen.
Daarbij heeft u de keus uit schapenwol, schapenwol met lining of vilt. Ook het inbouwen van lucht in uw zadel is mogelijk. Zeker bij paarden met zeer ongelijke schouders kan dit een positief effect hebben. U kunt er dan voor kiezen om alleen in de voorkant van uw zadel lucht in te laten bouwen en achterin het zadel schapenwol te houden. Door de schapenwol houdt uw zadel zijn stabiliteit. 

Als er lining in uw zadel wordt aangebracht houdt dat in dat er in de onderkant van het kussen twee lagen (verschillende) schuim komt te liggen die ervoor zorgt dat de druk nog beter wordt verdeeld. Het kussen wordt verder opgevuld met wol.

Het zadel wordt in de werkplaats voorzien van de nieuwe vulling, vervolgens kom ik bij u op stal om het zadel op het paard te zien en eventueel nog enkele aanpassingen te verrichten.
Na 2 tot 3 maanden kom ik nog eens bij u langs om het zadel weer bij te vullen. De nieuwe wol zal namelijk nog wat inzakken als u het zadel weer gaat gebruiken.


Bijvullen van een zadel is ook mogelijk.
Hiervoor kom ik graag bij u op stal/aan huis zodat het zadel op het paard bekeken kan worden en er eventueel ook kan worden gereden.